WIL JIJ HET BESTE VOOR JE KINDEREN? 
OOK NA DE SCHEIDING?

Collegiaal ouderschap na jullie scheiding, 

omdat je je kinderen het beste gunt.

 

1Door ook bekend van

 

Komt je dit bekend voor?

 

Jij wilt het beste voor jouw kind(eren), maar het contact met de andere ouder leidt tot ‘gedoe’

Je voelt je regelmatig verdrietig, boos of teleurgesteld

Jij maakt je zorgen om wat dit betekent voor je kind(eren)

Je ex houdt zich niet aan de gemaakte afspraken wat zorgt voor veel ruzie

Je weet niet wat je van elkaar mag verwachten en waar de grens ligt

De ander schijnt je niet te (willen) snappen

Je bent bang dat de kinderen veel last hebben van de scheiding

Je weet niet hoe je (in de toekomst) moet omgaan met een diploma uitreiking, verjaardag, afzwemmen, schoolfeest of bruiloft van je kind

1Door helpt voor, tijdens en na een scheiding

Het is altijd het juiste moment voor dit unieke ‘Succesvol Scheiden' programma!
 

Met neutrale emoties de andere ouder tegemoet kunnen treden

Jullie communicatie op elkaar 

afstemmen, zodat je elkaar beter begrijpt

Conflicten omzetten in compromissen tijdens maar ook na de scheiding,  in het belang van jullie kind(eren)

Een veilige basis zijn voor jullie kind(eren) 

Weten welke risico's kinderen lopen en hoe je jouw kind(eren) het beste kunt begeleiden tijdens en na de scheiding.

Als ouders door 1 deur kunnen tijdens en na de scheiding

Wie is 1Door

Ik ben Renata Vermeulen en eigenaar van 1Door Mediation & Coaching uit Ulft. Mijn passie is zorgen dat jouw kind zijn of haar leven kan delen met beide ouders, van beide ouders mag en kan houden en niet ongemerkt in een loyaliteitsconflict terecht komt.

 

Daarnaast heb ik ook oog en begrip voor de problemen waar jijzelf mee zit.


Natuurlijk willen jij en je ex-partner het beste voor jullie kind en hem of haar niet uit het oog verliezen. Er is nog nooit een ouder bij mij gekomen met de intentie zijn of haar kind te willen schaden. Maar je bent geen superheld en worstelt natuurlijk ook met je eigen emoties, teleurstellingen en wensen.

 

Opeens sta je er alleen voor.  Er is geen samen meer. Toch hebben jullie een gezamenlijke verantwoordelijkheid: Jullie kind(eren).

 

Als coach (en mediator) kan ik jou als geen ander begeleiden. Soms alleen door te luisteren en te spiegelen, soms adviserend en soms provocerend waarbij ik plagend en uitdagend op de stoel van de duivel kan gaan zitten. Ik doe niet altijd aardig. Maar ons doel is hetzelfde: Jou en jullie kinderen weer vooruit helpen. Tijdens en na een scheiding. 

 

Ook voor de kinderen heb ik een luisterend oor. Op speelse en op ieders leeftijd aangepaste wijze breng ik hun gevoelens over de scheiding in beeld. Door de terugkoppeling kan  jij als ouder beter rekening houden met de behoeften van jullie kind(eren).

Een gratis kennismakingsgesprek?

Neem contact met mij op

Het  moeilijkste begint pas ná de scheiding. Dan komt de tijd dat je weer gezellig naast elkaar moet zitten  bijvoorbeeld tijdens een schooluitvoering van je kind. 

Hoe doe je dat als je ex is vreemdgegaan... met misschien wel je beste vriend(in)!

Hoe jullie verhaal ook is, het is altijd lastig.

 

Een op maat gemaakt coachtraject biedt uitkomst. En voor dit coachtraject heb je je ex niet nodig. 

Ook hoef je je scheiding niet formeel bij mij geregeld te hebben. 

Een groot netwerk van advocaten, scheidingbemiddelaars en mediators verwijst hun klanten door. 

1Door is aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland

1Door is gespecialiseerd in scheiden met kinderen. Moet je scheiding nog formeel geregeld worden kun je ook bij 1Door terecht. Bij alle afspraken die gemaakt worden rondom huis, alimentatie of pensioen staan jullie kinderen centraal.

1Door is geregistreerd als MfN Registermediator

1Door is vooruitstrevend in haar aanpak. Dit is te zien in het delen van de kennis en het lanceren van de allereerste podcast over scheiden met kinderen (1Door | Uit liefde voor je kind - podcast)

Hè, geen referenties?

Dat klopt.

 

Natuurlijk zijn er ouders die met alle liefde een referentie willen geven.

Maar ík wil het niet.


Bij een scheiding bij 1Door zijn altijd kinderen betrokken. Ieder verhaal is uniek en hierdoor ook terug te leiden naar het gezin in kwestie. 

Uit respect voor de privacy van de kinderen heb ik besloten niet aan referenties te doen.

 

Sorry.

 

Wil jij weten hoe ik werk als mediator of coach en proeven of dit bij jou past? Geef me dan een seintje voor een gratis kennismakingsgesprek.

Frequently asked questions

Waarom coaching naast mediation?
Omdat er voor ouders die gaan scheiden meer bij komt kijken dan alleen het formeel regelen van de zakelijke kant van  de scheiding.

Jullie kinderen hebben hun gezamenlijke ouders nodig. En dat is lastig als er geen "samen" meer is. Beiden aanwezig zijn op belangrijke momenten zoals bij het afzwemmen, een diploma-uitreiking, een bruilof of bij de geboorte van kleinkinderen is niet zo gemakkelijk. Je wilt het wel, maar hoe voorkom je dat de spanning te snijden is. 

 

De begeleiding door een mediator of advocaat stopt bij het ondertekenen van het convenant en/of ouderschapsplan. 

De begeleiding van 1Door gaat hier door (of begint voor hen die hun scheiding bij een andere mediator/advocaat hebben geregeld).

Hoe voorkom ik schade bij mijn kind(eren)?

Door meer kennis op te doen over de risico's die jouw kind in zijn of haar leeftijdscategorie loopt. 

 

Niet de scheiding zelf, maar het conflict tussen de ouders is het meest schadelijk voor kinderen. En die conflicten zijn niet verdwenen nadat de scheidingspapieren ondertekend zijn. Vaak wordt het zelfs erger. Communicatie loopt stroef, afspraken worden niet nagekomen en ongemerkt komen de kinderen tussen de ouders in te staan. Of ze nemen taken op zich die niet aan hen zijn. Gaan positie kiezen om alles gladjes te laten verlopen. Niet omdat ouders dit willen. Er is nog nooit een ouder bij mij geweest met de wens zijn of haar kind te schaden. Maar onwetendheid over wat nou precies de risico's zijn die een kind in de verschillende leeftijdscategorieën loopt verhoogt de kans op schade. 

 

1Door leert je welke risico's jouw kind nu en in de toekomst loopt en bovenal hoe jij jouw kind het beste kunt begeleiden tijdens maar ook nog ver na de scheiding. 

Moet ik samen met mijn ex komen?
Nee liever niet zelfs.

  

Een coachtraject is heel persoonlijk en soms moet je met de billen bloot. Dan is het fijn als je je veilig voelt. Meestal biedt de aanwezigheid van een ex juist geen veiligheid. Die willen we er dus ook niet bij hebben. 

 

Mocht je ex ook gecoacht willen worden dan krijgt hij of zij een eigen traject. 

Is er ook hulp voor mijn kind(eren)?
Jazeker. Renata is ook kinder- en pubercoach specifiek gericht op de scheidingsproblematiek. Op speelse wijze gaat zij met kinderen (vanaf 4 jaar) aan de slag om hen een geluid te geven. Dit kan tijdens het scheidingstraject zijn om bijvoorbeeld hun input mee te kunnen nemen bij het opstellen van een ouderschapsplan. Het kan ook na de scheiding zijn om te achterhalen hoe het nu werkelijk met ze gaat. 

Wat kost het?
Kwalitatief goede begeleiding kost geld. Daar ben ik eerlijk en transparant in. In deze onzekere tijd is het fijn om van te voren te weten wat de kosten zullen zijn. Daarom werkt 1Door zoveel mogelijk met pakketprijzen. Je weet van tevoren precies wat je krijgt en wat het kost. 

 

Tijdens het gratis intakegesprek bespreken we jouw wensen en wat de bijpassende mogelijkheden zijn. We maken een stappenplan en aan de hand van dit stappenplan kan ik de verwachtte tijdsduur en kosten in kaart brengen.

Ik heb nog zoveel vragen!
Dit is heel normaal. Vul daarom het antwoordformulier in voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Misschien wel het belangrijkste wat je vandaag voor jezelf en je kind(eren) kunt doen.